+31 (0)186 692288 info@hoschotting.nl
s

De juiste oplossing om ongevallen te voorkomen.

s

Veel ervaring opgedaan om te kunnen innoveren.

s

Wereldwijde handelspartner in Europa, Afrika en Zuid-Amerika.

Schriftelijke instructies ADR

De vervoerder behoort ieder voertuig wat gevaarlijke stoffen vervoert boven de vrijgestelde hoeveelheden (LQ, EQ en 1.1.3.6) te voorzien van schriftelijke instructies in een taal die de chauffeur kan lezen en begrijpen.


Op 1 januari 2009 zijn de nieuwe schriftelijke instructies geïntroduceerd. De oude situatie waar de afzender verantwoordelijk was om een gevarenkaart (voor elke gevaarlijke stof of groep van stoffen) te verstrekken aan de chauffeur in verschillende talen, is voorbij.
De vervoerder is nu verantwoordelijk om de chauffeur schriftelijke instructies te verstrekken in een taal die de chauffeur kan lezen en kan begrijpen. De vervoerder moet zeker weten dat de chauffeur de schriftelijke instructies ook daadwerkelijk begrijpt en kan handelen in overeenstemming met de voorgeschreven instructies. Met de internationalisering van het vervoer geldt dat chauffeurs de Nederlandse taal niet altijd (volledig) machtig zijn. Medisafe Benelux stelt u de verplichte schriftelijke instructies kosteloos ter beschikking via onderstaande downloads.


Levering schriftelijke instructies

Medisafe Benelux kan u de schriftelijke instructies in alle gewenste talen in diverse oplages geplastificeerd toe laten komen. Indien u hierin interesse heeft, verzoeken wij u hiervoor telefonisch contact met ons op te nemen op telefoonnummer +31 (0) 186 692288 of door ons contactformulier in te vullen. Wij zullen dan zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.


Afdrukken schriftelijke instructies

Hieronder treft u de schriftelijke instructies aan in verschillende talen. Het staat u vrij deze instructies te downloaden en af te drukken (in kleur).

We streven er naar om de meest actuele versies op onze website aan te bieden. Daar waar achter de taal ‘2015’ wordt vermeldt, geldt dat de instructies in overeenstemming zijn met de voorschriften van het ADR van 1 januari 2015 tot 1 juli 2017. Daar waar achter de taal ‘2017’ wordt vermeldt, geldt dat de instructies in overeenstemming zijn met de voorschriften van het ADR vanaf 1 januari 2017.

Uiterlijk 1 juli 2017 moeten alle oude instructies (model 2011 en 2015) zijn vervangen door het nieuwe model (2017).

Alle beschikbare talen gebundeld:
Instructions in writing according to ADR – multiple languages

Kaart schriftelijke instructie ADR per taal:
Nederlands (2015)
Engels (2017)
Duits (2017)
Spaans (2017)
Frans (2017)
Italiaans (2015)

Staat de gewenste taal er niet bij, neem dan gerust contact met ons op.

 

ADR-cover

Neem contact op